Skogshjältarna – för hälsa och lokalt ägandeskap

I skogen får alla leka och busa! Därför samlar vi de yngsta barnen från Lillholmsskolan och Ekholmsskolan och tar med dem på äventyr – barn som kanske inte känner till vilken fantastisk plats naturen är. Tillsammans upptäcker vi allt spännande som finns alldeles runt hörnet här i Skärholmen. Vi lär oss att vara snälla mot naturen, men också att man faktiskt får kissa i skogen.

Utöver barnen består Skogshjältarna av lokala ungdomsledare och pedagoger från Friluftsfrämjandet. Alla ledare har genomgått en specialutformad Skogsmulleutbildning, som kopplats till barnens läroplan i naturkunskap, matte och svenska.

Under terminen arrangerar vi också ett flertal familjeaktiviteter, där barnen får möjlighet att visa vad de lärt sig. Så håll utkik efter dessa.

På samhällsnivå är målet att Skogshjältarna ska bidra till lägre kostnader kring ohälsa och utanförskap, tack vare spridningen av kunskap om friluftsliv och barnens rättigheter. Vi vill också stärka det lokala engagemanget i Skärholmen och öka det lokala ägandeskapet genom att engagera familjer och ungdomar i projektet.

 dfsdfsdffd

dfsdfsdffd