Skogshjältarna – på äventyr runt hörnet

Vill du veta mer om Skogshjältarna? Tveka inte att höra av dig!

Projektledare för Skogshjältarna är:

Yrsa Holmén, Projektledare Friluftsfrämjandet
Tel: 070-398 44 43
Mejl: yrsa.holmen@friluftsframjandet.se

Våra ledare

Verksamheten bygger på våra engagerade ledare från Friluftsfrämjandet som tillsammans leder barngrupperna i naturen under våra friluftsaktiviteter.

Våra barnledare är utbildade i Friluftsfrämjandet och har erfarenhet av att lära ut och visa på vad naturen och friluftsliv har ett erbjuda.

Där lokala förutsättningar finns har vi också lokala ungdomsledare för Skogshjältarna. De är mellan 18-25 år, boende och lokalt förankrade nära skolan. Gemensamt för alla ungdomar är att man vill bidra till att stärka sitt lokalområde. 

Som ledare ger du andra människor, stora som små, oförglömliga friluftsupplevelser varje dag, året runt. Du är med och bidrar till att öka kunskapen om barns rättigheter samt skapa förutsättningar för att fler barn ska må bra. Du får samtidigt möjligheter att utveckla dig själv, din ledarroll samt egna intresseområden genom våra utbildningar.Är du själv intresserad av att bli ledare? Skicka en intresseanmälan lite längre ner på sidan!


Varför har du valt att engagera dig i Skogshjältarna?

AGNESA SAFEDINI

"Jag vill rädda världen. Jag kan inte göra det ensam utan vi alla måste göra något och ta vårt samhälleliga ansvar. Vi kan lära av varandra, stora som små. 

Det har varit mycket roligt och inspirerande att lära känna barnen och de andra vuxna och få insyn i en annan verklighet än min egen på min egen förskola!
— Camilla Lindgren, ledare från Friluftsfrämjandet

Länge hade jag funderat på vad jag kunde göra för att förändra samhällets orättvisor, tills dagen då jag fick höra om det här projektet.

Jag deltog på möten och fick lära mig mycket om Skärholmen som jag tidigare inte kände till. Bland annat att Skärholmen är en av Stockholms mest stillasittande förorter där barnfattigdom och ohälsotalet är mycket höga. Jag bor själv inte i Skärholmen men har hängt här sedan barnsben, både på ungdomsgården och haft dansundervisning. Det låg därför naturligt hos mig att vilja engagera mig i just Skärholmen.

Att barn i Skärholmen har det sämre ställt och har sämre förutsättningar för att lyckas i samhället än barn i andra områden är verkligen orättvist. Därför är jag glad att jag får vara med och bidra till något som kan stärka området. I projektet har det inte enbart varit barnen som har fått lära sig om naturen, även vi ledare har fått lära oss om Allemansrätten och vilka rättigheter vi är lärdomar som jag kommer att kunna nyttja senare i livet. Att ta ut skolundervisningen till naturen tycker jag är ett bra sätt att arbeta. På så sätt kan barnen använda fler sinnen och motionera samtidigt som de lär sig saker. Vi vuxna är duktiga på att glömma att barn har kloka tankar och reflektioner vilket gör det ännu viktigare att vi vuxna tar vårt ansvar och lyssnar, finns tillgängliga. Stora som små, lär vi av varandra."


Vill du engagera dig och bli ledare?

Vill du främja barn och ungas hälsa och uppväxtvillkor? Då har du möjlighet att utbilda dig till en av våra ledare och vara med och driva projektet tillsammans med oss. Hör av dig till oss så berättar vi mer!